Alles voor een gezond binnenklimaat

DRZM’s Klimaatman is een loodgieter nieuwe stijl. Hij fixt niet alleen waterleidingen, cv’s, keukens en badkamers, maar zorgt voor een perfect binnenklimaat.

Klimaatman ontwerpt en realiseert totaaloplossingen. Hij overlegt met architecten en adviseurs en installeert alles wat nodig is voor een optimaal leefklimaat in een woning of bedrijfspand. Klimaatman is gespecialiseerd in warmtepompen en geïntegreerde verwarmings- en koelsystemen. Hij installeert ventilatiesystemen die vocht en CO2 wegfilteren en iedere kamer van verse lucht voorzien. Gezonder kun je binnen niet leven. Energiezuiniger trouwens ook niet.

 

KLIMAATMAN, EEN VERADEMING

drzm-klimaatman-koeling-iglo.jpg

Koeling

Huizen worden steeds beter geïsoleerd. Dat is fantastisch. Maar wanneer het buiten warm is, kan het binnen nog warmer worden en is verkoeling gewenst. Ook in werkomgevingen is koeling vaak een welkome afwisseling.

drzm-klimaatman-ventilatie-haar.jpg

Ventilatie

In een gezond binnenklimaat met een goede luchtkwaliteit voelen mensen zich fitter en leven ze comfortabeler. Met onze luchtverversingssystemen maken we in elke woning en in elk gebouw het absolute verschil.

Verwarming

Een woning optimaal verwarmen is een puzzel. De mogelijkheden zijn haast eindeloos. Welke rol speelt de zon? Is een gasloze oplossing een optie? Is de woning gebaat bij een warmtepomp? Welk rendement is haalbaar?


 

Vier vragen aan

Klimaatman

Klimaatman is de loodgieter van DRZM. Een loodgieter nieuwe stijl.

Waarom heet je Klimaatman?

“Wij zorgen voor een perfect binnenklimaat. Vandaar die naam. We houden ons bezig met verwarming, ventilatie en koeling. We leggen CV’s aan, we plaatsen energiezuinige ketels en slimme radiatoren, we installeren warmtepompen en zonnepanelen. Een binnenklimaat moet optimaal functioneren, zodat mensen er gezond in kunnen leven.”

Ben je alleen of met meer?
Klimaatman is een team. We zoeken trouwens nog collega’s. Als ons werk je leuk lijkt, bel dan naar Shirley (023) 8200 390

Waar mogen klanten je voor uit bed bellen?
“Gasloze huizen vind ik een interessante ontwikkeling. Ik denk graag met bewoners mee hoe we dat met elkaar kunnen realiseren. Want zo’n verandering voer je niet in een dag door, natuurlijk.”

Wat is de mooiste klus die je hebt gedaan?
“We hebben mee mogen denken met de bouw van een prachtige villa. Doordat we er al in het beginstadium bij waren betrokken, hebben we de woning optimaal kunnen verwarmen, ventileren en verkoelen. We hebben leidingen gebundeld, de radiatoren op de juiste plek geplaatst en de luchtverversing ingenieus geïnstalleerd. Het huis levert nu meer energie op dan het verwarmen ervan kost. In de zomermaanden is het heerlijk koel. Tijdens de wintermaanden comfortabel warm. Dit alomvattende project vervult me met trots. De eigenaren belden me laatst nog om te zeggen hoe heerlijk ze woonden. Dat geeft enorm veel voldoening.”


VERWARMING

Comfortabel wonen is een genot, dat alleen maar groter wordt wanneer de energierekening laag blijft. Klimaatman biedt in dit opzicht maatwerk. Tot voor kort waren gasketels dé manier om woningen te verwarmen. Nu de overheid strengere regels hanteert en Nederland voor 2030 helemaal gasloos wil laten zijn, worden warmtepompen steeds populairder. Dat is niet voor niets want de warmtepomp heeft veel voordelen ten opzichte van gasketels.

 • lagere energierekening

 • naast verwarming ook koeling

 • beter leefklimaat

 • investering na zeven jaar terugverdiend

Met behulp van de nieuwste technologie kunnen bewoners hun leefklimaat thuis vanaf elke plek, op elk moment volgen en beheersen. Alle systemen zijn gekoppeld in één app. Wanneer een ruimte meer warmte verlangt, dan kunt u dat eenvoudig regelen. Wanneer een ruimte om meer zuurstof vraagt, dan zullen de Jaga Oxygen2-radiatoren die de kamer verwarmen hem ook ventileren. Verwarming staat niet meer op zichzelf. Het is het leefklimaat dat telt.

Klimaatman denkt graag met bewoners en architecten mee over een warmteplan voor de woning. Is vloerverwarming de beste oplossing voor de badkamer? Welke radiator is het meest geschikt voor de keuken? Wat is de ideale temperatuur voor de slaapkamer? Is het rendabel om naast een warmtepomp ook zonnecollectoren te plaatsen? Is het nog zinvol om een gasketel te vervangen door een nieuwe generatie cv-ketel?

Klimaatman geeft op alle fronten advies en levert totaaloplossingen, waardoor het woongenot verder toeneemt. De toekomst is drzm en heel erg dichtbij. Is dat geen verademing?

KOELING

De mens is een luxepaardje, en daar is niks mis mee. We willen warmte in de winter en verkoeling in de zomer. En het liefst op een duurzame manier. Fossiele brandstoffen hebben een beetje afgedaan. De moderne mens zoekt duurzame oplossingen, zoals warmtepompen, met koeling als bijproduct.

Koeloplossingen zijn een hot item. De airco in de auto en in het hotel heeft ons verwend. Steeds meer mensen willen de verkoeling nu ook in hun woning. Klimaatman biedt verschillende duurzame oplossingen, waaronder de warmtepomp en koudwaterinstallaties, in combinatie met slimme radiatoren van Jaga.

Ten opzichte van airco zijn dit de voordelen:

 • Veel energiezuiniger

 • Betere klimaatbeheersing

 • Geruisloos

 • Gebruiksgemak: één thermostaat per ruimte

 • Koeling en verwarming geïntegreerd in één verwarmingstoestel

 • Elegant design

Klimaatman adviseert architecten en bewoners over een koel binnenklimaat in nieuwbouw of bestaande bouw. Duurzame verkoeling vereist denk- en maatwerk. Wanneer de keuzes zijn gemaakt, verzorgt Klimaatman de installatie, tot in de kleinste details.

VENTILATIE

Een comfortabel binnenklimaat is gebaat bij een kringloop van zuivere lucht. Dat is goed voor de gezondheid van de bewoners, maar ook voor de woning zelf. Daarom is Klimaatman groot voorstander van intelligent gestuurde en energiezuinige luchtverversingssysteem.

Het is tegenwoordig mogelijk om met één radiator een ruimte te verwarmen, te verkoelen en te ventileren. De aangevoerde lucht komt rechtstreeks van buiten via een afsluitbare muurdoorvoer en een efficiënt filtersysteem. Dit korte kanaal is eenvoudig schoon te houden. De CO2-sensor van de Jaga Oxygen2-radiator zorgt voor een perfect gedoseerde ventilatie in ieder vertrek. CO2 en vocht worden zeer goed weggeventileerd. Er ontstaat geen koude tocht en het filtersysteem houdt stof, stuifmeel en pollen buiten de deur.

Een goed ventilatiesysteem levert niet alleen een efficiënt en gezond klimaat op, maar leidt ook tot een lagere energienota. De duurzame producten waarvan Klimaatman graag gebruik maakt zijn een stuk zuiniger dan de norm die de overheid hanteert.

De voordelen:

 • geen lange luchttoevoerkanalen en verlaagde plafonds nodig

 • geen raamroosters nodig

 • onzichtbare afwerking van de geveldoorvoer

 • gebruiks- en onderhoudsvriendelijk

 • digitale CO2-sturing

Klimaatman denkt graag met bewoners en architecten mee over oplossingen die het woongenot optimaliseren. Voor het beste resultaat is het handig om Klimaatman al in de ontwerpfase van een renovatie of nieuwbouwplan in te schakelen. Wanneer dit niet mogelijk is, of wanneer een bestaande woning moet worden geventileerd, hebben we verschillende andere energiezuinige en stille alternatieven waarmee we een woning optimaal kunnen ventileren.