Het comfort van een geïsoleerde vloer

Een kruipruimte is vaak een koude klamme bedoening. Het is een vergeten zone, die de warmte uit de begane grondvloer zuigt. Vloerisolatie voorkomt onnodig warmteverlies. Met de juiste oplossingen ontstaat zijn tocht en vocht verleden tijd en gaat de energierekening omlaag.

 

WIST JE DAT …

Met het vervangen van enkel glas door dubbelglas, het vochtgehalte in woningen fors is toegenomen? Het vocht ‘kruipt’ meestal onder de vloer en zorgt voor een broeinest van schimmels en stofmijt. Door de begane grond en de kruipruimte te isoleren, ontstaat een significant lagere concentratie allergenen. Met als resultaat: een aangenamer én gezonder binnenklimaat.

High tech warmte-isolatie

Tonzon Vloerisolatie maakt bestaande vloeren warmer dan nieuwbouw en bespaart nog energie ook. De thermoskussens van Tonzon werken als flexibele thermosflessen. De high tech kussens komen in lange brede banen onder de vloer en worden gevuld met lucht. De onderkant van het kussen zorgt ervoor dat de permanente warmte-uitstraling naar de koude vloer en funderingsmuren een lage kans van slagen heeft. Vloeren van bestaande woningen worden op deze manier nog warmer dan vloeren van nieuwbouwwoningen. Met behulp van de thermokussens warmen vloeren sneller op en houden ze de warmte ook langer vast. Overigens kunnen nieuwbouwwoningen ook met de thermokussens worden uitgerust.

Veelzijdige combinatievloer

Combifor is bij uitstek geschikt als renovatievloer voor aanbouw en nieuwbouw. De vloer bestaat uit meerdere lagen. Dat zorgt voor een sterke en stijve ondergrond.

Een renovatievloer sluit aan op de traditionele werkwijze. Met dit verschil dat de vloer duurzamer en sterker is en beter presteert. Met de speciale muurprofielen en haakbeugels kan snel worden gebouwd. 
De Combifor systeemvloer heeft geen extra constructieve betonvloer met wapening nodig om sterk en stijf aan te voelen. Dit scheelt een hoop tijd bij de aan- of nieuwbouw van uw huis. De vloer is snel op warmte en houdt deze warmte ook vast. De isolatiewaarde van de combinatievloer is indrukwekkend.