Gevels om warm van te worden

EEN DUURZAME GEVEL IS EEN VISITEKAARTJE

drzm-laren-afgewerkt-met-buitentrap.jpg
 

GEVELBEKLEDING

Stenen zijn groen en hout ook

Een mooi, onderscheidend ontwerp, vraagt om gevelbekleding op maat. Doordat DRZM met verschillende leveranciers samenwerkt, hebben we een breed assortiment gevelbekleding. We bouwen met het gepatenteerde ClickBrick droogstapelsysteem van Daas Baksteen, maar bekleden huizen ook met hout van DumoWood. Onze klanten hebben daardoor 100% ontwerpvrijheid.


Bouwen aan een mooiere wereld

Duurzaamheid is ons uitgangspunt bij gevelbekleding. Milieuvriendelijk, tijdloos en esthetisch zijn sleutelwoorden. De huizen die we bouwen krijgen daardoor een bijzondere uitstraling. We zeggen wel eens gekscherend dat al onze stenen groen zijn, en ons hout ook, al hebben we nog nooit een groen huis opgeleverd.

DRZM staat voor innovatieve oplossingen. We houden de wensen en behoeften van architecten, ontwikkelaars en particulieren in de gaten en spelen daarop in met ons aanbod, Samen met onze partners maken we niet alleen mooiere gevels, maar bouwen we ook aan een mooiere wereld.

drzm-laren-complete-metamorfose.jpg
drzm-laren-afgewerkt.jpg
 

gevel- dak- en vloerisolatie

Isolatie is de best renderende investering

drzm-gevel-dak-vloerisolatie-badkamer.jpg
 

Een investering in gevel-, dak- of vloerisolatie betaalt zich dubbel en dwars terug. Onderzoek van de stichting MilieuCentraal laat zien dat het rendement van gevelisolatie ongeveer12% is. Dat 12x hoger dan de huidige spaarrente en ook hoger dan de meeste aandelenfondsen.

 

Het rendement zit 'm in de enorme energiebesparing na het aanbrengen van de isolatie.  Milieucentraal concludeert dat huishoudens jaarlijks duizenden euro's besparen als ze hun huis gereedmaken voor de toekomst, bij voorkeur met gebruik van duurzame materialen. Wonen in een goed geïsoleerde woning geeft bovendien een geweldig gevoel van comfort.

 

DAKISOLATIE

Dakisolatie: houd de warmte waar die hoort

Warme lucht zoekt het altijd hogerop. Dat is een natuurwet. Daarom is het zaak om het dak zo goed mogelijk te isoleren. Kingsplan renovatieplaten zijn bij uitstek geschikt om te voorkomen dat de warmte in een bestaande woning via het dak ontsnapt.

 
 

Kingsplan renovatieplaten zijn

 • gemaakt van PIR hardschuim met een vezelvrije kern

 • aan twee zijden voorzien van een alu meerlagen complex

 • aan de bovenzijde verlijmd met 3 houten tengels

 • dragers van een hoge isolatiewaarde (λ-waarde = 0,022 W/m·K)

 • bedoeld voor het thermisch na-isoleren en renoveren van hellende daken (aan de buitenzijde, dus direct onder de dakpannen)

 • snel en eenvoudig te verwerken

 • ideaal voor renovaties

 
 VLOERISOLATIE

Vloerisolatie: geef optrekkende kou geen kans

Goede vloerisolatie is een buffer tegen optrekkende kou, maar voorkomt ook vochtproblemen en mogelijke schimmelvorming. Bovendien neemt de activiteit van huisstofmijt snel af als de vloer warm en droog is, hetgeen bijdraagt aan een gezond leefklimaat. 

Thermoskussens

Onze partner Tonzon heeft een effectieve oplossing ontwikkeld om vloeren te isoleren: thermoskussens. De met lucht gevulde kussens zijn van een speciale folie gemaakt die het effect van thermosfles nabootst. De warmte blijft netjes in het woongedeelte en lekt dus niet weg via de koude kruipruimte.

 
 
drzm-klimaatman-voor-tonzon.jpg
drzm-klimaatman-met-tonzon.jpg
 

Tonzon thermoskussens verslaan qua isolatiewaarde met gemak de dikste pakken wol, EPS of pur-schuim. Daarbij is het materiaal opvouwbaar, wat erg handig is als je in een krappe kruipruimte aan de slag moet.

 
drzm-tonzon-vloerisolatie.jpg
drzm-tonzon-vloerisolatie-ondervloerfolie.jpg
drzm-tonzon-vloerisolatie-afgewerkt.jpg
 


MUURISOLATIE

Muurisolatie: vrijwel altijd maatwerk

Het isoleren van een muur heeft meerdere voordelen. Naast het verlies van warmte, kan het ook vochtproblemen en geluidsoverlast voorkomen. Welke isolatieoplossing is het meest geschikt? Het antwoord op die vraag is afhankelijk van de situatie. Hoe oud is de woning? Wat is de samenstelling van de muur? Gaat het om een spouwmuur? Bedenk trouwen dat spouwmuurisolatie weliswaar helpt, maar dat het effect bepaald niet spectaculair is. Vaak komt de isolatiewaarde niet hoger dan een magere Rc=1,3 tot 1,5 m²K/W. Daarmee voldoet de woning bij lange na niet aan de huidige eisen. Om hogere isolatiewaardes te realiseren isoleren we liever de buitenkant of de binnenkant van de muur.

Bent u benieuwd wat de beste muurisolatie voor uw situatie is? Maak dan een afspraak met een van onze experts. In de showroom van DRZM laat hij de mogelijkheden zien en geeft hij deskundig maatwerkadvies.

 
 

Woningisolatie in 5 punten:

 • Kostenbesparend

 • Optimaal isolerend

 • Eenvoudige, snelle plaatsing met minimale overlast

 • Ondersteund door premies van de overheid

 • Duurzaam procédé