Energiezuinige daken in alle soorten en maten

Een dak beschermt mensen tegen weer en wind. Maar bescherming is niet de enige functie. Een dak geeft een woning ook haar uitstraling. Het isoleert en  is zelfs bepalend voor de energieprestatie van een woning. Omdat geen huis hetzelfde is, levert DRZM veel verschillende daken. We leggen groendaken aan. We leveren pannen die fraai in uw woonwijk passen. We maken daken van riet, zink, glas, bitumen of TPO en al dan niet in combinatie met zonnepanelen.

 
 

TPO voor platte daken

TPO is een duurzame kunststof bedekking voor platte daken. TPO staat voor Thermoplastische Poly Olefine. De folie lijkt erg op PVC, maar de chemische structuur ervan is totaal verschillend. Zo bevat TPO geen weekmakers en behoudt de folie gedurende de levensduur zijn elasticiteit. De folie is leverbaar in meerdere RAL-kleuren. De meest toegepaste kleuren zijn: wit, lichtgrijs en antraciet. 

 

Koeler dak, lagere energiekosten

Witte TPO dakbedekking heeft een hoge reflectiewaarde. Het dak wordt veel minder warm dan een donker gekleurd dak. Door de lagere temperatuur wordt het inpandig minder warm en hoeft de woning of het gebouw niet intensief gekoeld te worden, als de zon buiten brandt. De aangezogen lucht voor een airco systeem is immers ook relatief koel, waardoor de airco minder energie verbruikt. Door toepassing van witte dakbedekking wordt in de zomer tot soms wel 30% energie bespaard.

 

De voordelen van TPO

Het materiaal is sterk elastisch. Het is energiebesparend en geeft een hoog temperatuurcomfort in de woning. TPO bevat geen weekmakers en is UV- en ozonbestendig. Er treden geen chemische stoffen uit. Regenwater dat in contact is geweest met het kunststof, kan dus gewoon opgevangen worden. TPO wordt vanwege zijn milieuvriendelijke eigenschappen ook veel gebruikt voor het bekleden van drinkwateropslagbassins en voor het afwerken van vegetatiedaken (extensieve groendaken). De levensduur bedraagt 30 tot 40 jaar.