DRZM als inspiratie-, werk- en ontmoetingsplek

“Wij krijgen ieder huis op energieneutraal.”

drzm-showroom-opening.jpg

Dat zeggen de initiatiefnemers van DRZM. “Wij streven ernaar om met simpele oplossingen flink op de energiekosten te besparen. Daarbij kan het gaan om nieuw- en bestaande bouw. Van particuliere woning tot en met een kantoor- of bedrijfspand.” 15 maart opende DRZM een nieuwe showroom aan de Claes Tillyweg in Haarlem.
“In onze showroom demonstreren we diverse materialen van verschillende fabrikanten. Zo maken we inzichtelijk dat energiebesparing niet moeilijk hoeft te zijn. In de showroom is altijd iemand aanwezig die tekst en uitleg kan geven over de toepassing en verwerking van de producten en over methoden om energie te besparen. Bedrijven en particulieren kunnen van maandag tot en met vrijdag in onze showroom terecht.”

Producten presenteren en toelichten
Voor de inrichting van zijn showroom heeft DRZM meerdere ideeën bij elkaar gebracht. “Wij beschikken over presentatie- en vergaderruimtes waar onze partners hun producten kunnen presenteren en toelichten. Ook kunnen zij workshops houden in een speciaal daarvoor ingerichte ruimte. Daarnaast hebben gemeentelijke of provinciale overheden de mogelijkheid om initiatieven toonbaar te maken en besparingen te verduidelijken.”

Naast showroom wil DRZM ook een ontmoetingsplek, een werkplek (met flexwerkplekken en ruimte voor vergaderen en presentaties) en een voorlichtingsplek zijn. “We willen dat diverse partijen hier hun kennis delen. Dat geldt niet alleen voor onze directe partners. Het is een inspirerende omgeving waar partijen elkaar kunnen ontmoeten en kunnen sparren over producten, concepten, noem maar op. Ook productdemonstraties horen tot de mogelijkheden. Je kunt daarbij denken aan architecten, maar ook aan EPC-controleurs, makelaars, aannemers, ZZP’ers, installateurs, woningbouwverenigingen, gemeenten en particulieren. De drempel moet voor alle partijen laag zijn, vandaar dat we er ook een horecadeel aan gekoppeld hebben.”

Duurzaamheid ademen
Fred Moorman wil dat DRZM-showroom/ ontmoetingsplek is doordrenkt van de duurzaamheidsgedachte. “We gaan daar heel ver in. De koffie en thee in ons horecadeel zijn allemaal geselecteerd op fairtrade. Zelfs de schoonmaakmiddelen zijn biologisch afbreekbaar. Ik wil dat het hele concept aan alle kanten duurzaamheid ademt. Bij ons verlaten de bezoekers het pand niet met een plastic tas, maar met een van papier.”

Landelijk netwerk
Als het Haarlemse DRZM-pand aanslaat, willen ze het concept op meerdere plekken in Nederland realiseren. “Het moet een soort niet-commerciële franchiseformule worden. Hierbij denken we aan zo’n 30 vestingen, verspreid over Nederland. Overigens willen we dat in deze regionale vestigingen landelijke en regionale partners de mogelijkheid krijgen om hun producten te presenteren. Die regionale component is namelijk ook van belang, bijvoorbeeld om de locale economieën te stimuleren en het aantal kilometers te beperken. Het past niet in onze filosofie dat een schilder uit Nijmegen werk genereert in Groningen. Laat dat maar over aan de partijen daar ter plekke.”

Betrokken partners
DRZM telt op dit moment meerdere partners:
Techpaneel Bouwsystemen
Interceel (accusystemen)
2Food.nl biologische dranken
Daas Bakstenen
Vision-EL ledverlichting
Polyep (flexibele afdichting polyester)
Blanke GMBh
Isomo isolatie producten
Festool
Pieter Bouwtechniek
Duofor
Zonneboilerpro
Laminaat/vloerenhandel Haarlem
Variwood verduurzaamd hout

 

Geschreven door Gerrit Tenkink
Eerder verschenen op www.duurzaamgebouwd.nl/renovatie/20160112-drzm-als-inspiratie-werk-en-ontmoetingsplek