Zelf je casco woning afwerken?

drzm-zelf-uw-casco-afwerken.jpg

 

Dat hangt ervanaf! Casco is gemaakt voor aanpakkers – aannemers, bouwers, creatieven, control freaks, doeners, electriciens, freelance tegelzetters, glaszetters, helden met hout, ingenieurs, knappe koppen, loodgieters, managers, metselaars, ondernemers, ontwerpers, professionals, regelaars, ritselaars, specialisten, stucadoors, stylisten, timmerlieden en voor serieuze doehetzelvers – wellicht, zoals jij. 

Als jij je eigen huis kunt aftimmeren, niet terugdeinst voor het installeren van electriciteit, je eigen badkamer kunt betegelen, of als je steengoed bent in het regelen van de juiste mensen en een flink aantal onderdelen, dan is casco gemaakt voor jou.

Maar reken jezelf niet te snel rijk. Maak een ruime planning. Bouw ook tijd voor jezelf in. En hou bovenalles rekening met je familie. Het kan heel leuk zijn om in je woonkamer te kamperen met een kind, te slapen op je bank, en te badderen in de gootsteen, maar na een paar maanden denkt waarschijnlijk niet iedereen daar hetzelfde over. Ik spreek hier uit eigen ervaring ;-).

Ervaring heeft ons geleerd dat je ‘t beste voor ieder onderdeel vakmensen kunt inschakelen. Tenzij je dat natuurlijk zelf bent. Of bespreek de mogelijkheden voor een flexibel casco afbouwlevel, met precies dat erin en eruit wat je wilt. Kijk, dan is er opeens veel meer mogelijk.

Uiteindelijk is het resultaat waar je écht trots op kunt zijn, al je investeringen waard. Wat het gekost heeft, zul je op den duur vergeten. De wauwfactor blijft. Die is je grootste beloning. En de meerwaarde natuurlijk. Dat is waarom niet alleen afbouwprofessionals hun tarieven waard zijn, ook het idee, het ontwerp, de verrassende oplossingen van de architect zijn investeringen die blijvend effect zullen opleveren. Dat is duurzaam.

Daarover een andere keer.